Главная » 2009 » Октябрь » 25 » Експерти вважають, що врахування шкільних оцінок під час вступу до ВНЗ змусить дітей краще вчитися
13:50
Експерти вважають, що врахування шкільних оцінок під час вступу до ВНЗ змусить дітей краще вчитися
Експерт з моніторингу громадської організації "Гідна Україна" Світлана Горна упевнена, що врахування середнього балу шкільного атестату під час вступної кампанії наступного року змусить дітей краще вчитися по всіх предметах.

Вона пояснила, що якщо в 2009 році випускники шкіл в більшості своїй починали вивчати лише ті дисципліни, які їм потрібні для проходження тестування і під час вступу, то в 2010 році, коли середній бал атестата враховуватиметься під час вступу, вони захочуть отримувати гарні оцінки по всіх предметах. "Інакше - немає мотивації вчитися. А що робитимуть ці люди, які вивчали лише обрані предмети, коли вони вийдуть зі школи? Тоді ми отримуємо дивних інженерів, дивних лікарів і журналістів не дуже грамотних", - відзначила С.Горна.

За інформацією Міністерства освіти і науки України, згідно правилам проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань, в 2010 році до кількості балів по тестуванню приплюсовуватиметься середній бал атестата для коректнішого проведення конкурсу.

Нагадаємо, раніше викладацька громадськість висловлювала незадоволеність, що через впровадження в Україні зовнішнього тестування випускники шкіл майже перестають вивчати всі предмети, окрім тих, які потрібні на незалежному оцінюванні.
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1396 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5