Главная » 2009 » Март » 5 » Понад 400 тисяч українців хочуть стати студентами цього року
13:24
Понад 400 тисяч українців хочуть стати студентами цього року
Завершився термін реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року. Станом на ранок 4 березня зареєстровано 412 тисяч 980 учасників тестування, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Найбільше охочих стати студентами виявилось у східних областях України - Донецькій (33 тис. 525) , Дніпропетровській (31 тис. 469) та Харківській (25 тис. 755 учасників).

Найменше бажаючих пройти зовнішнє оцінювання зафіксовано в Чернівецькій (6 тис. 399) та Кіровоградській (8 тис. 211) областях. В Києві виявили бажання стати студентами цього року 24 тисячі 834 особи.

Найпопулярнішими предметами, окрім загальнообов'язкової української мови та літератури, стали математика та історія України, які обрали відповідно 56,3% та 41,7% від зареєстрованих. Найменше бажаючих оцінити свої знання виявилося з іспанської та французької мов - 178 та 950 випускників.

Український центр оцінювання якості освіти звертає увагу, що ці данні не є підсумковими. "Остаточні результати стануть відомі по завершенню поштового надходження реєстраційних карток та їх обробки", - заявила в коментарі Інформаційному центру незалежного оцінювання Валентина Ткаченко, начальник відділу зовнішніх зв’язків Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Від сьогодні майбутні абітурієнти вже не зможуть вносити корективи до своїх даних, зокрема змінити предмети чи мову проходження тестування. Для кожного зареєстрованого учасника зовнішнього оцінювання буде створено персональну сторінку на сайті УЦОЯО www.testportal.gov.ua, куди будуть внесені дані про обрані предмети, мову, пункти реєстрації, на яких чекатимуть на учасника тощо. Кожен четвертий зареєстрований вже активував свою персональну сторінку на сайті.

Запрошення на тестування будуть надіслані учасникам звичайною поштою, а також до індивідуальних електронних скриньок на сайті УЦОЯО, не пізніше як 21 квітня. Отримані електронною поштою запрошення учасники зможуть роздрукувати та пред'явити у пунктах тестування, мережу яких УЦОЯО має створити до 15 березня.

Нагадаємо, що цього року проходження зовнішнього оцінювання є обов’язковою умовою для тих, хто хоче стати студентами вищих навчальних закладів, а його результати будуть зараховуватися як підсумкова державна атестація для випускників шкіл. Кожен з учасників оцінювання міг обрати п’ять з восьми предметів та одну з семи мов, якими він може отримати тестові завдання. Саме тестування цього року відбудеться в період з 6 травня по 5 червня.
Источник

Категория: Новости образования | Просмотров: 1449 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5