Главная » 2009 » Декабрь » 26 » Іван Вакарчук зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини
16:03
Іван Вакарчук зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини
22 грудня в Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч міністра Івана Вакарчука з міністром закордонних справ Угорської Республіки Петером Балажем. Міністр освіти і науки України представив Петеру Балажу підручники, видані для дітей, які навчаються в угорських школах, а також повідомив про повне забезпечення цих шкіл підручниками та іншою необхідною навчально-методичною літературою.

Український міністр зазначив, що для задоволення освітніх потреб представників угорської національної меншини в Україні створено розгалужену мережу навчальних закладів. Так, у 2009/2010 навчальному році функціонує 70 дошкільних та 71 загальноосвітній заклад з угорською мовою викладання, де навчається 15596 учнів.

"Міністерство освіти і науки України в жодному випадку не порушує права угорських національних меншин в освітніх потребах, не зменшує кількості навчальних годин на рідну мову, - зазначив Іван Вакарчук. - Щодо вищої школи, то з 2010 року тестові завдання на ЗНО подаватимуться державною мовою, і у разі потреби учні зможуть скористатися словниками з перекладом їх основних термінів".

Міністр освіти закликав угорського міністра до подальшої співпраці, а той, у свою чергу, подякував українському міністру за створені в Україні освітні умови для угорських дітей.
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1237 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5