Главная » 2009 » Ноябрь » 12 » Професор Іван Ющук видав збірник вправ з української мови
16:30
Професор Іван Ющук видав збірник вправ з української мови
Професор Іван Ющук є автором більшості підручників з української мови, затверджених Міністерством освіти й науки України. Написав їх уже понад двадцять. Нещодавно до книгарень надійшов збірник вправ для тих, хто вивчає українську. Він зорієнтований не на граматику, а на побудову зв’язного мовлення. Мову без помилок професор пропагує й на телебаченні, у передачі "Як ми говоримо".

"Немає кращих і гірших, вищих і нижчих мов. Але є мова рідного народу, яку не може замінити жодна інша", - з таким гаслом професор Іван Ющук, відзначений різноманітними преміями та званнями, більш як півстоліття присвятив українській мові.

Іван Ющук написав понад два десятки підручників і посібників, розробив положення нового правопису й очолює кафедру слов’янської філології та загального мовознавства в Київському міжнародному університеті (КМУ). Нині до друку 76-річний професор готує "Збірник словенської літератури ХХ сторіччя". Втім, Іван Ющук не лише викладає мову, а й є автором понад 15 прозових перекладів, серед яких "Фортеця" сербсько-боснійського Меші Селімовича та "Слідами корабельного журналу" Міллівоя Матошеця. Пише він і власні новели, як-от науково-фантастична повість "Троє на Місяці".
За матеріалами
Категория: Новости украинского языка | Просмотров: 3555 | Добавил: sveta | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5