Главная » 2009 » Ноябрь » 21 » Програма розвитку російської мови в Севастополі триватиме в 2010 році
14:43
Програма розвитку російської мови в Севастополі триватиме в 2010 році
Програма розвитку регіональної російської мови, російської культури в Севастополі на 2009 рік буде виконана і робота по ній буде продовжена в 2010 році, не дивлячись на складнощі, з якими міськрада зіткнулася при формуванні бюджету наступного року. Про це заявив голова Севастопольської міської ради Валерій Саратов, відповідаючи на питання про те, чи вдасться міськраді в умовах кризи продовжити виконання програми розвитку російської мови і російської культури в Севастополі на 2007-2011 роки.

"Міськрада три роки поспіль виділяла на реалізацію програми по 1 млн грн. і ця тенденція буде збережена, хоча практика показала, що коштів для розвитку і функціонування російської мови у всіх сферах громадського життя міста відповідно до положень Європейської хартії регіональних мов, треба значно більше", - сказав він.

Кардинально ж питання російської мови, як вважає Саратов, можуть вирішити президентські вибори, які "надають можливість севастопольцям і тим в Україні, хто вважає своєю рідною мовою російську, обрати того, хто дозволить їм реалізувати своє право говорити рідною російською мовою".

Про успішну реалізацію програми розвитку російської мови і російської культури в Севастополі на 2007-2011 роки нещодавно повідомила постійна комісія міськради з соціально-гуманітарних питань, яка підвела підсумки виконання програми за 10 місяців.

Зокрема, як повідомляє прес-служба міськради, голова постійної комісії Тетяна Сорокіна заявила, що в 2009 році вдалося не лише активізувати існуючі напрями програми, а й впровадити нові.

За її твердженням, "особливості цього року - Міжнародний студентський фестиваль "Слов'янська мозаїка", оснащення технічними засобами кабінетів російської мови в школах сільської зони, придбання більше 1000 книг для бібліотек і шкіл, проведення заходів присвячених 210-річчю народження Олександра Пушкіна і 200-річчю народження Миколи Гоголя".

Традиційними в рамках програми, за словами Сорокіної, стали олімпіада з російської мови, в якій цього року брали участь представники 15 областей України, конкурси вчителів російської мови, видання книг севастопольських авторів, кирило-мефодієвські читання, в яких взяли участь представники 7 країн, фестиваль "Самородки", день "Балалайки".

Виділена також певна сума для закупівлі абонентів учням шкіл-інтернатів, які змогли відвідувати віртуальний Російський музей, що працює в Севастополі.

Крім того, цього року, як сказала Сорокіна, в газеті "Севастопольские известия" став виходити вкладиш "Родная речь", надана допомога Асоціації національно-культурних товариств в організації технічного оснащення офісу.
За матеріалами
Категория: Новости русского языка | Просмотров: 1196 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5