Главная » 2009 » Ноябрь » 25 » У Черкасах планують відтворити старовинну фортецю князів Вишневецьких
15:48
У Черкасах планують відтворити старовинну фортецю князів Вишневецьких
Одна з найкращих в Черкаській області колекцій кам’яних сокир, колекція старовинних банкнот і монет, кістки тварин-сучасників динозаврів - усе це незабаром зможе побачити кожен черкащанин і гість міста. Але за умови, якщо Музею археології Середнього Подніпров’я, створеному науковцем із Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького (ЧНУ) Михайлом Сиволапом, буде надано окреме приміщення.

Із пропозицією передати Музею археології Середнього Подніпров’я споруду Будинку трауру (на розі бул. Т.Шевченка і вулиці Котовського) до міського голови Черкас звернувся Конгрес молодих учених Черкащини.

"Порівняно з іншими містами, в Черкасах украй мало музейних установ, - твердять автори звернення. - Для прикладу, в сусідньому Переяславі на 35 тисяч жителів припадає близько 30-ти музеїв. У Черкасах на майже триста тисяч жителів маємо лише кілька музеїв".

Крім того, молоді вчені пропонують відтворити на місці нинішнього парку імені Б.Хмельницького (біля ресторану "Чайка") старовинну фортецю князів Вишневецьких - із дерев’яними укріпленнями і справжніми гарматами. На думку авторів звернення, це сприятиме збагаченню туристичного потенціалу міста.
За матеріалами
Категория: Для туристов и эмигрантов | Просмотров: 1418 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5