Главная » 2009 » Ноябрь » 22 » У Києві затверджено експериментальну програму навчання дітей з синдромом Дауна
13:19
У Києві затверджено експериментальну програму навчання дітей з синдромом Дауна
Київрада затвердила міську експериментальну програму "Інклюзивне навчання та виховання дітей з синдромом Дауна" на 2010-2013 роки. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський.

Як повідомляє прес-служба КМДА, основні завдання програми - адаптація навчальних програм та програмового матеріалу, методів та форм навчання до індивідуальних освітніх потреб дітей з синдромом Дауна, яких в столиці України мешкає понад 200 осіб.

"Інклюзивна форма навчання дітей з таким захворюванням є найбільш ефективним засобом, який гарантує солідарність між дітьми з особливими потребами та їх ровесниками. Завдяки спілкуванню з однолітками у дитини з синдромом Дауна поступово формується модель здорового повноцінного способу життя, створюються умови для соціальної адаптації та найбільш повного розкриття свого потенціалу", - додав В.Журавський.

Крім того, програмою передбачено систематичне підвищення майстерності педагогічних і медичних працівників, що працюють в інклюзивних групах, проведення серії тренінгів для батьків.
Источник
Категория: Новости образования | Просмотров: 1355 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5