Главная » 2009 » Декабрь » 6 » Визначена Книга року Бі-бі-сі
17:14
Визначена Книга року Бі-бі-сі
Збірка "Таке" Юрія Іздрика стала переможцем конкурсу "Книга року Бі-бі-сі". Переможець був оголошений під час фінальної церемонії, яку цього року в Києві приймала Британська рада.

Як повідомляє Бібі-сі, премію в 1000 фунтів стерлінгів письменнику вручив Надзвичайний і Повноважний Посол Об'єднаного Королівства Великої Британії і Північної Ірландії в Україні Лі Тернер.

"Таке", за словами автора, - "це книга про чоловіків і жінок, про звірят і птахів, а також про рослини, вітер, землю, дощ та інші господні дари".

Цього року до складу жюрі конкурсу входили журналістка і народний депутат від НУ-НС Ольга Герасимьюк, музикант Андрій Кузьменко (Скрябін), журналіст Андрій Куликов, директор Інституту філософії АН Мирослав Попович, а також адміністратор премії, продюсер Української служби Бі-бі-сі Світлана Пиркало.

Ю.Іздрик, що підписує свої книги лише прізвищем, є одним з найбільш популярних сучасних українських прозаїків. Він народився в 1962 році в місті Калуш
Івано-Франківської області, де живе до цього часу. Серед його попередніх книг проза - повість "Острів КРК", романи "Воццек", "Подвійній Леон" і "АМТМ".

Торік премію отримав роман "Молоко з кров'ю" письменниці родом з Херсона Люко Дашвар (псевдонім Ірини Чернової).
За матеріалами
Категория: Новые книги | Просмотров: 2378 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5