Главная » 2009 » Март » 1 » ЮНЕСКО оцінило вінницьку освіту
15:58
ЮНЕСКО оцінило вінницьку освіту
Учасників рейтингу оцінювали за науково-педагогічним потенціалом, якістю підготовки студентів та визнанням вузу за кордоном
Два вінницькі університети увійшли до переліку кращих навчальних закладів країни. Таку оцінку присвоїла навчальним закладам міста спеціальна кафедра ЮНЕСКО.

Так, за підсумками її досліджень, Вінницький національний медичний університет ім. М. Пирогова зайняв шосте місце в десятці кращих медичних вузів країни Вінницький фінансово-економічний університет - дев’яте серед десяти торгово-економічних вузів країни. Крім того, до згаданого рейтингу увійшов Київський національний торгово-економічний університет, інститут якого знаходиться у Вінниці.

Учасників рейтингу оцінювали науково-педагогічний потенціал, якість підготовки студентів і визнання вузу за кордоном.

Кращим вищим навчальним закладом медичного спрямовання, згідно з рейтингом, визнано Національний медичний університет імені О. Богомольця. А економічного - Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

- Ну що ж, це зовсім непоганий результат, - сказав ректор фінансово-економічного університету Петро Білоконний, – ми раді, що нам вдається триматись на такому рівні.

Представники адміністрації Вінницького національного медичного університету виявилися ще стриманішими у своїх коментарях.

- Ми присутні й у загальному рейтингу вищих навчальних закладів, складеному фахівцями Міністерства освіти, - зазначає проректор університету з навчально-виховної роботи Юрій Гумінський. – Щоправда, не пам’ятаю точно, яке ми там займаємо місце...

Більш емоційно на місце у рейтингу реагують студенти навчального закладу.

- Розуміння того, що я є студентом одного з кращих у країні навчальних закладів, звичайно, тішить самолюбство, - каже студентка медуніверситету Світлана Пасічник. – В одному переліку з нашими навчальними закладами - дійсно престижні вузи. Тим більше, що рейтинг складався не якоюсь комерційною українською компанією, а підрозділом ЮНЕСКО. А це, що не кажіть, викликає довіру та повагу.

Підтримують думку студентки і в обласному управлінні освіти. Як розповіли у відділі координації діяльності вищих навчальних закладів такий рейтинг складається абсолютно незалежно, і навіть самі навчальні заклади дізнаються про те, що вони брали участь у ньому, лише після того, як готові та оприлюднені результати.
Источник
Категория: Новости образования | Просмотров: 1538 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 3
3   [Материал]
Я имел в виду: какие статьи на Вашем сайте (украиноязычные или русскоязычные) вызывают больший интерес у посетителей? Во сколько раз один язык превосходит другой? И почему? happy
2   [Материал]
По запросу слова "а" Google выдает 24 млн страниц на украинском и 412 млн на русском, что свидетельствует о примерно 20-кратном превосходстве русскоязычных страниц.
Но так как страниц на украинском гораздо меньше, а людей , им владеющих, меньше гораздо в меньшей степени, продвигаться по украиноязычным запросам намного легче.
Интернет В Украине еще в зачаточном состоянии и весьма низкоконкурентен.
1   [Материал]
Виталий, украиноязычные или русскоязычные статьи чаще читаются? И во сколько раз один из языков превосходит другой?И почему? happy
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5