Главная » 2009 » Август » 24 » У Словенії на Адріатичному морі буде споруджено три штучні острови
12:48
У Словенії на Адріатичному морі буде споруджено три штучні острови
Словенія збудує на Адріатичному морі три штучні острови на площі загалом 9 га. Цим самим країна "продовжить" на 12 км свою берегову смугу, яка зараз сягає 46 км, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на словенську газету Slobodna Dalmacija.

Острови планується звести біля м. Ізола у затоці Вілізан, що у північній частині словенської Адріатики. Проектом передбачається звести на цих островах сучасний велетенський туристичний комплекс з готелями, віллами, будинками та апартаментами. Будинки, виконані у середземноморському стилі, будуть одноповерхові, у повній гармонії з існуючими спорудами м. Ізола. У нарощеній смузі морського берега намічено облаштувати 205 місць, де зможуть пришвартовуватися пасажирські судна, у т.ч. й близько 15 супер'яхт. У планах фігурують також конференц-зали, басейни, ресторани, торгові центри, а також кілька церков для людей різних віросповідань.

Передбачається, що формування берегової лінії біля Ізоли та спорудження трьох штучних островів обійдеться у 217 млн євро і буде завершено упродовж двох років. Словенці сподіваються, що третину з необхідних для цього коштів отримають з фінансових джерел Європейського Союзу.

Плани зі спорудження комплексу і трьох островів на Адріатиці має ще схвалити словенський парламент. Нині найбільші штучні острови можна знайти у Дубаї та Перській затоці.
Источник
Категория: Для туристов и эмигрантов | Просмотров: 1547 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5