Главная » 2009 » Август » 29 » У Німеччинії хочуть за рахунок мігрантів заповнити брак кваліфікованих кадрів
16:16
У Німеччинії хочуть за рахунок мігрантів заповнити брак кваліфікованих кадрів
Федеральне відомство у справах міграції і біженців Німеччини закликає активніше використовувати професійний досвід мігрантів з метою ліквідації браку висококваліфікованих фахівців.

Глава Федерального відомства у справах міграції і біженців Альберт Шмід (Albert Sсhmid) в Нюрнберзі закликав краще використовувати робочий потенціал висококваліфікованих мігрантів. На його думку, такі фахівці серед мігрантів як викладачі, інженери або медики змогли б заповнити брак кадрів в цих галузях, який гостро відчувається у Німеччині.

Щоб підсилити професійну інтеграцію передбачається організувати спеціальні програми. Пілотний проект, за даними відомства, вже працює у федеральній землі Саар.

А.Шмід критично висловився про процедуру визнання у Німеччині дипломів, виданих за кордоном. На його думку, вона дуже затягнута, до того ж відсутня прозорість, і існує серйозний брак взаємодії між фахівцями в галузі ринку праці, інстанціями, які займаються визнанням зарубіжних дипломів і організаціями, що надають послуги з підвищення кваліфікації.
Источник

Категория: Для туристов и эмигрантов | Просмотров: 1389 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5