Главная » 2010 » Апрель » 13 » Цифрова освіта європейських школярів
12:45
Цифрова освіта європейських школярів
Школярі Євросоюзу використовують для навчання новітні технічні розробки

Сучасні технології все більше проникають в систему освіти розвинених держав. Наприклад, діти з різних країн одночасно можуть вивчати іноземні мови, вести блоги, або ж дискутувати на віртуальних відео-конференціях. В ЕС така практика - будні.

У той же час самі вчителі побоюються, що не зможуть впоратися з сучасними технічними новаціями в навчальному процесі. Консультанти проекту допомагають їм вивчати всі технічні тонкощі нового часу. Нерідко самі школярі, які мають більше досвіду спілкування в соціальних мережах, допомагають вчителям у проведенні таких мультимедійних уроків. Найбільш кмітливі школярі навіть виступають у ролі модераторів.

Самі ж школярі в захваті від нових можливостей, й від впровадження в шкільну програму, як об'єкт вивчення, і, одночасно, як інструмент роботи, Інтернет-платформи e-twinning.

Е-twinning функціонує в країнах Європейського Союзу ось уже 5 років. Підтримка проекту розрахована до 2013-го року.

За словами керівників міністерств освіти країн-членів ЄС, програма, що передбачає широке використання Інтернету для шкільних програм, є цілком успішною, і, отже, має всі шанси поширитися і на інші держави, які, втім, повинні мати відповідні фінансові можливості для її впровадження.

А поки що з e-twinning працюють близько 80 тисяч шкіл ЄС.

Автор: М. Іжевський
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1330 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5