Главная » 2008 » Октябрь » 15 » Україна очима німецької молоді
12:32
Україна очима німецької молоді
На запрошення Фонду Арсенія Яценюка «Open Ukraine» до України приїхало 12 молодих людей з Німеччини віком від 18 до 28 років, оснащених фотоапаратами, відеокамерами та смартфонами. З 16 по 28 вересня вони розділяться на 4 групи та їздитимуть великими та малими містами сходу, заходу, півночі-центру та півдня України.

Свої враження, фото- і відеоматеріали, відзняті на камери та смартфони вони викладатимуть на порталі www.stadtlandplus.eu. Інтервал часу  між зйомкою на камери або телефони та розміщенням цих фото і відео на сайті складатиме від двох хвилин до однієї години. Портал www.stadtlandplus.eu об`єднує близько ста тисяч німецькомовних користувачів, і вони матимуть змогу спостерігати за пересуванням чотирьох груп туристів. Також відвідувачі Інтернет-порталу зможуть шляхом голосування обирати маршрут подорожі учасників поїздки. В смартфонах учасників поїздки встановлені пристрої GPS, тому на сайті можна буде легко слідкувати за пересуваннями груп.

Заявки на участь в турі подали 150 кандидатів. Користувачи порталу обрали 20 з них, а потім компетентне журі відібрало 12 з цих 20.

Лукас Хакельберг, керівник німецької групи та проекту «Європа: Україна-он-лайн!» відмітив, що унікальність проекту в тому, що маршрут подорожі визначається зареєстрованими користувачами порталу www.stadtlandplus.eu, і невідомо, які пригоди чекають на учасників подорожі (єдиним запланованим пунктом туру буде чорнобильська зона, її відвідає одна з груп учасників). До того ж, така подорож – це спосіб показати, як новітні технології можуть бути корисними для розширення кругозору та знайомства з іншою країною. Але основна мета подорожі: побачити Україну, познайомитись з життям в Україні та позбутись стереотипів, пов`язаних з країною. Учасники зацівкавлені в тому, щоб  побачити справжнє життя українців, відчути його на собі, подивитись на побут, можливо, відвідати дитячі будинки чи інші соціальні заклади.

Організатори інтерактивного туру зазначають, що подорож не буде тільки одностороннєю ініціативою з боку німецької молоді. Вже сьогодні іноземці зустрінуться з 12 українськими студентами, щоб поспілкуватись, знайти нових друзів, розповісти про свої очікування. Зараз планується подібний тур від України в Німеччину, участь в ньому візьме  українська молодь.
http://www.gurt.org.ua/partnerships/488/
Категория: Для туристов и эмигрантов | Просмотров: 1369 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5