Главная » 2010 » Январь » 22 » 25 січня у Харкові відбудеться семінар "Луньовські читання" за темою "Музейна педагогіка: досвід, проблеми, перспективи"
14:39
25 січня у Харкові відбудеться семінар "Луньовські читання" за темою "Музейна педагогіка: досвід, проблеми, перспективи"
25 січня 2010 року в приміщенні Музею історії Харківського національного університету імені В.Каразіна (ХНУ) о 13:30 розпочнеться науково-практичний семінар "Луньовські читання" за темою "Музейна педагогіка: досвід, проблеми, перспективи". Про це Громадському інформаційно-аналітичному Центру для молоді повідомили в Центрі зв'язків з громадськістю та пресою ХНУ.

Наукові читання присвячені випускнику історичного факультету Харківського університету, визначному педагогу, музеєзнавцю, мистецтвознавцю Харківщини і України, засновнику і організатору всесвітньовідомого Пархомівського історико-художнього музею Афанасію Федоровичу Луньову (15.01.1919 – 7.02.2004).

На семінарі будуть обговорюватися актуальні проблеми сучасної педагогіки та музеєзнавства, зокрема, в межах такої області як музейна педагогіка. Серед учасників, в роботі семінару візьмуть участь провідні вчені, мистецтвознавці, музеєзнавці, художники, колекціонери, викладачі і вчителі, бібліотекарі Харкова, які в своїй діяльності серед іншого значну увагу надають різним формам музейної педагогіки.

У програмі Луньовських читань прозвучать виступи, в яких буде проаналізовано діяльність А.Луньова та його внесок у розвиток музейної педагогіки в Україні. Співробітники Харківського художнього та історичного музеїв познайомлять учасників семінару з досвідом використання різних форм музейної педагогіки в провідних музеях Харкова, викладачі вищих навчальних закладів та вчителі презентують свій погляд на застосування методів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі та роботі з учнівською і студентською молоддю, художники та колекціонери поділяться досвідом виставкової роботи, як однієї із форм музейної педагогіки.
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1382 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5