Главная » 2010 » Январь » 26 » Луганські школярі не вчитимуться 12 років?
15:02
Луганські школярі не вчитимуться 12 років?
Вчителі Луганська чекають масового недобору учнів в 10-12 класи. За їх прогнозами, які базуються на словах і намірах батьків учнів, багато школярів після 9-го класу відразу підуть в ПТУ або коледжі.

"Швидше за все, так і буде. З п'яти 9-х класів буде два, а то і один 10-й", - розповіла Олена Балакірєва, вчителька інформатики КУ "ЛСОШ №37".

За її словами, точна інформація з'явиться лише у вересні: "Як правило, у травні деякі хочуть ще в 10-й або взагалі піти, а за літо передумують, або на іспитах в інший навчальний заклад провалюються і повертаються".

Олена Балакірєва назвала ще один важливий чинник, яким керуються батьки і діти, - зовнішнє незалежне оцінювання. Після 9 класу його здавати не потрібно, а після 12-го класу без сертифікату нікуди не поступиш.

І така ситуація прогнозується у всіх школах міста. Власне, через це в Луганську посилено стали мусируватися чутки про те, що нібито можливий перехід знову на 11-річне навчання і що в Міністерстві освіти і науки України навіть не розроблена програма для 12-річного навчання.

У прес-службі Міністерства освіти і науки України цю інформацію спростували: "Кожного року видають нові підручники для класу, який стане 12. Тобто в 2009 видали для 9 класу, 2010 - для 10, 2011 - для 11 класу, 2012 для 12 класу. І програма вже розроблена і буде допрацьовуватися за потреби".

Також в прес-службі відзначили безумовну важливість переходу на 12-річне навчання: "12 рік дає час дитині для того щоб визначитися. Чим доросліша вона, тим менше шансів, що вона зробить помилку. Бо дуже висока статистика тих, хто кидає навчання після 1 курсу".
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1361 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5