Главная » 2009 » Сентябрь » 25 » Тестування в Україні може бути скасоване
15:46
Тестування в Україні може бути скасоване
В четвер Окружний адмінсуд Києва відмінив зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), визнавши незаконними накази Міносвіти (№802, №804) про його введення. До суду ще в листопаді 2008 року звернувся учень 11 класу одеської школи (зараз студент) Олег Ничка, якого обурило, що він декілька років готувався здавати "правознавство", а ця дисципліна не увійшла до тестування. На думку О.Нички, це порушило його права як абітурієнта.

У Міносвіти з приводу відміни тестів не переживають. "Накази, які відмінив суд, і так вже втратили силу - вони регулювали вступну кампанію-2008, - сказала глава прес-служби Міністерства освіти і науки України (МОН) Анастасія Клюковська. - У 2009 році тестування запускалося новими розпорядженнями. Думаю, тут не обійшлося без Ківалова.

Дійсно, почесний президент Одеської національної юридичної академії, регіонал Сергій Ківалов, як і його однопартійці, є давнім противником тестування. "Тестування порушило права величезної кількості людей. Наприклад, тих, хто отримав атестати до його введення. Чому вони повинні їх підтверджувати? А всі ці поліцейські заходи під час тестів з обшуками і походами в туалет під конвоєм просто огидні", - говорить екс-віце-премьєр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

Володимир Кравець, ректор Тернопільського національного педагогічного університету, згоден із тим, що тестування має багато недоліків: "Хоч би тому, що людину, яка поступає на філологічний, потрібно почути. Вона повинна уміти говорити, а не лише вирішувати задачки".

Захисники зовнішнього незалежного оцінювання вважають, що при всіх цих недоліках у незалежного тестування один безперечний плюс - воно допомагає викоренити корупцію під час вступу до ВНЗ.
Источник

Категория: Новости образования | Просмотров: 1479 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5