Главная » 2010 » Январь » 18 » У Донецьку обговорили зміни до Закону України "Про вищу освіту"
13:34
У Донецьку обговорили зміни до Закону України "Про вищу освіту"
У Донецьку відбувся круглий стіл на тему: "Пропозиції щодо змін до Закону України "Про вищу освіту" в межах проекту "Громадська законодавча ініціатива з модернізації та демократизації системи освітньо-трудових відносин" в рамках проекту освітньої програми "Право та освіта" освітньої програми Міжнародного фонду "Відродження".

Організаторами круглого столу виступили Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (УАРМБО) та Донецький Національний університет економіки та торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (ДонНУЕТ).

З вітальним словом до учасників звернулася Голова Ради Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти Н.Ушакова, яка розповіла про проект та хід його виконання.

Були обговорені конституційні засади законодавства про освіту та їх відображення в проекті Закону України "Про вищу освіту", а також пропозицій навчальних закладів щодо модернізації Закону України "Про вищу освіту" стосовно структури вищої освіти, документів про вищу освіту (наукові ступені), освітніх рівнів вищої освіти, циклів та ступенів вищої освіти, державної атестації випускників вищих навчальних закладів, післядипломної освіти, регулювання трудових відносин керівних та науково-педагогічних кадрів, фінансово-економічних відносин в системі вищої освіти. Враховані критичні зауваження з метою вдосконалення пропозицій, збагачення їх новими ідеями та одержання схвальних рекомендацій для подальшого просування.

На закінчення круглого столу Н.Ушакова та Л.Омелянович - перший проректор Донецького Національного університету економіки та торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вручили сертифікати його учасникам.
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1389 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5