Главная » 2010 » Январь » 29 » Всі ВНЗ України отримали 25-відсоткові квоти на прийом пільгових категорій вступників
14:57
Всі ВНЗ України отримали 25-відсоткові квоти на прийом пільгових категорій вступників
Телефон "гарячої" лінії, що працював під час зимової екзаменаційної сесії в Міністерстві освіти і науки України, засвідчив, що найбільше дозвонювачів цікавить три питання: заробітна плата освітян, зовнішнє незалежне оцінювання випускників середніх шкіл та зміни в Умовах прийому до вищих навчальних закладів країни. На цьому зосередив свою увагу під час проведення урядової телефонної лінії перший заступник міністра освіти і науки Олександр Гребельник.

Олександр Гребельник зазначив, що, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, починаючи з 1 січня нинішнього року, всім працівникам освітньої галузі нараховуватиметься 20-відсоткова надбавка до заробітної плати.

У середній школі, наголосив чиновник, також відбулися певні зміни. Замість випускних іспитів одинадцятикласники писатимуть підсумкові контрольні роботи з трьох предметів - української мови, математики чи історії України (залежно від профілю класу) та одного з навчальних предметів за вибором самого випускника. Підсумкові контрольні роботи, зазначив перший заступник міністра, випускники писатимуть з 10 по 17 травня. Останній день навчального року проводитиметься 27 травня, а 28-29 травня у школах пролунають останні дзвоники для одинадцятикласників. "2 червня випробовуванням з української мови та літератури візьме старт зовнішнє незалежне оцінювання, яке закінчиться 23 червня тестуванням з фізики", - наголосив Олександр Гребельник.

Умови вступу до вищих навчальних закладів, повідомив чиновник, також зазнали змін. Насамперед, підкреслив він, відтепер враховуватиметься середній бал атестата за середню школу, який додаватиметься до кількості балів, набраних абітурієнтом під час складання ЗНО. Крім того, наголосив перший заступник міністра, усі вищі навчальні заклади, які підпорядковані Міносвіти, отримали 25-відсоткові квоти на прийом пільгових категорій вступників, що претендують на місця державного замовлення.
За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 2113 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5