Главная » 2009 » Октябрь » 25 » До 1 листопада ВНЗ повинні затвердити нові правила прийому абітурієнтів
13:30
До 1 листопада ВНЗ повинні затвердити нові правила прийому абітурієнтів
18 вересня Міністерство освіти і науки України затвердило наказом нові правила прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів. Відповідно до наказу, ВНЗ повинні затвердити рівні нові правила прийому до 1 листопада цього року. Про це під час прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її інформацією, істотною новацією правил є те, що "абітурієнт-пільговик користується правом на позаконкурсне зарахування на бюджетну форму навчання за умови подачі відразу оригіналів документів".

Як відзначила координатор освітніх програм ОО "Товариство Лева" Оксана Чабан, Міністерство освіти і науки фактично врахувало багаточисельні зауваження громадських організацій відносно процесу вступу до вищих навчальних закладів в 2009 році - коли пільговики, які мають право на зарахування на бюджетну форму навчання поза конкурсом, подавали пакети документи відразу на декілька напрямів підготовки, в різні ВНЗ, і цим створювали перешкоди для інших абітурієнтів.

За матеріалами
Категория: Новости образования | Просмотров: 1472 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5