Главная » 2009 » Октябрь » 19 » Одеський національний університет проводить конференцію "О.Пушкін та світовий літературний процес"
14:39
Одеський національний університет проводить конференцію "О.Пушкін та світовий літературний процес"
19 жовтня у Зеленому залі Будинку вчених відбудеться відкриття VІІ-ї Міжнародної наукової конференції "О.Пушкін і світовий літературний процес", участь в якій візьмуть учені Угорщини, Польщі, Росії, Грузії та України.

Конференція присвячена пам'яті відомого вченого, пушкініста, доктора філологічних наук, професора Арнольда Слюсаря. Його життя було найтіснішим чином пов'язане з Одеським національним університетом (ОНУ), його філологічним факультетом.

А.Слюсарь пройшов дорогу від студента і аспіранта до доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедрою російської (потім світової) літератури. Він був заступником декана, деканом філологічного факультету. Арнольд Олексійович був не лише талановитим вченим, але і неординарною особистістю. Він - автор монографії "Проза. О.Пушкін і М.Гоголь. Досвід жанрово-типологічного зіставлення", безлічі наукових статей з проблем вивчення літературного процесу, концепції людини в літературі, художнього психологізму і тому подібне. Професор А.Слюсарь був творцем наукової школи історії російської літератури ХІХ століття.

Організатором конференції виступила кафедра світової літератури філологічного факультету Одеського національного університету імені І.Мечникова. На конференцію приїжджають вчені з Угорщини, Польщі, Росії, Грузії.

Працюватимуть 4 секції:
- Пушкінський текст: проблеми інтерпретації;
- Проблеми світомоделювання в міжлітературному діалозі;
- О.Пушкін в культурній свідомості ХХ - ХІХ ст.;
- О.Пушкін. Лінгвокультурологічні аспекти.
Джерело

Категория: Новости лингвистики | Просмотров: 1697 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5