Главная » 2009 » Октябрь » 25 » Школярка з Донецької області перемогла на Міжнародній олімпіаді з російської мови
13:56
Школярка з Донецької області перемогла на Міжнародній олімпіаді з російської мови
15-річна школярка із Краматорська Донецької області Вероніка Яковенко, яка навчається в 11-му класі школи №25, перемогла на VII Міжнародній олімпіаді з російської мови та літератури в Москві.

Міжнародна олімпіада з російської мови та літератури серед учнів старших класів шкіл з російською мовою навчання держав-учасниць СНД і країн Балтії проходила в Москві в рамках реалізації федеральної цільової програми Російська мова (2006-2010 роки).

Олімпіада пройшла на базі Московського держуніверситету імені М.Ломоносова.

Конкурсна програма олімпіади складалася з письмового туру і двох усних, а також додаткового конкурсу Юний оратор.

Вероніка перемогла в категорії - російська усна.

За перше місце в Москві українці презентували ноутбук, а міська влада Краматорська, дізнавшись про досягнення школярки, подарували тритижневу путівку до Артеку.

"Мене взагалі важко чимось налякати", - сміючись сказала Вероніка про путівку в "Артек", маючи на увазі секс-скандал, що виник навколо дитячого центру . "Загалом, якщо що, буду стійко чинити опір", - додала вона.

У вільний час переможниця олімпіади танцює хіп-хоп, співає і пише вірші, друкується в журналах, готує радіопередачі і будує плани на майбутнє.

Їхати в Росію Вероніка не планує, але з майбутнім ВНЗ поки що не визначилася, вибирає між столицею, Харковом і Донецьком.
За матеріалами

Категория: Новости русского языка | Просмотров: 1513 | Добавил: sveta | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
5